Over ons

Bureau Graswortel is een jong adviesbureau voor bewonersparticipatie en grootstedelijke vraagstukken.

Een bureau met een frisse, zakelijke kijk op wijkontwikkeling en bewonersparticipatie. Met heldere resultaten in plaats van wollige procesomschrijvingen. Uitgaand van een stevige sociologische basis en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met de poten in de klei. Een bureau dat durft aan te spreken, instellingen en bewoners, op verantwoordelijkheid en eigen talenten. Altijd gericht op tijdelijke interventies en met een gerust hart weer toe kunnen kijken hoe mensen het zelf voortzetten.

 

 

 


Over Shakira van Steenis

Shakira van Steenis is de oprichter en eigenaar van Bureau Graswortel. Van “huis uit” een Niet-Westers socioloog met een fascinatie voor sociale bewegingen en grootstedelijke vraagstukken. IMG_4185

Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan als senior projectleider bij Stichting Boog, de organisatie voor samenlevingsopbouw in Den Haag, is zij Bureau Graswortel gestart.

Shakira’s hart ligt bij grootstedelijke opgaven van formaat in gebieden vol uitdagingen, zoals de Haagse Schilderswijk en Rotterdam Zuid. Ze is een kei in het verbinden van mensen, concepten, plannen en middelen en staat bekend om haar directe, doch humoristische stijl. Zij treedt vaak op als nuchtere buitenstaander die de vinger op de zere plek kan leggen, zonder daarmee mensen te demotiveren. Ze wordt enthousiast van mensen die zelf de handschoenen aantrekken en aan de slag gaan, mensen met een hart voor anderen en mensen met een apart verhaal.

 

 


Over Mirjam SieratIMG_4165

Mirjam Sierat sluit zich in 2015 aan bij Bureau Graswortel. Na haar studie Culturele en Maatschappelijk Vorming start zij bij het kennisnetwerk Sociale Initiatieven van de Provincie Zuid Holland. Sinds 2007 is zij zelfstandig werkzaam als projectleider van culturele en sociale projecten.
In 2009 vertrok zij met haar gezin naar de grote stad Berlijn waar zij genoot van alles wat daar rauscht en wirbelt. Na haar terugkomst in Nederland kwam Shakira op haar pad. Zij blijken een goed team. Mirjam houdt van creatieve oplossingen, van helderheid scheppen, van daadkracht en van mensen. Wij zijn de stad. De stad is van ons.

 

Souad is naast het afronden van haar studie Bestuurskunde en Overheidsmanagement, werkzaam bij Bureau Graswortel. Souad werkt mee op alle projecten en houdt zich daarnaast ook bezig met haar scriptieonderzoek. Ze doet onderzoek naar de deelname van allochtone burgers aan burgerparticipatie op het gebied van ruimtelijke ordening in Den Haag. Tijdens haar studie heeft zij de minor Neighbourhood Governance afgerond. Hier heeft zij zicht gekregen op de vraag hoe grootstedelijke vraagstukken als wijkproblematiek aangepakt moeten worden. Maatschappelijke vraagstukken hebben haar altijd al geïnteresseerd. Souad vindt het belangrijk dat de zaken in de samenleving goed zijn geregeld en ik wil daaraan bijdragen. Verder is Souad ook onze grote sushi liefhebber. “You can’t buy happiness, but you can buy sushi which is kinda the same thing”.

IMG_0861