veranderen doe je aan de basis

Shakira van Steenis

Shakira van Steenis is de oprichter en eigenaar van Bureau Graswortel. Van “huis uit” een Niet-Westers socioloog met een fascinatie voor sociale bewegingen en grootstedelijke vraagstukken.

Na jarenlange ervaring in het opbouwwerk in Den Haag is zij Bureau Graswortel gestart met het idee dat bewonersparticipatie beter, sneller, zakelijker en leuker georganiseerd kan worden op een commerciële manier.

Shakira’s hart ligt bij precies die mensen bereiken die niet voor de hand liggen. De mensen die je verbazen, die je vooroordelen doen wankelen en voor spanning en sensatie zorgen. Ze is een kei in het verbinden van mensen, concepten, plannen en middelen en staat bekend om haar directe, doch humoristische stijl. Zij treedt vaak op als nuchtere buitenstaander die de vinger op de zere plek kan leggen, zonder daarmee mensen te demotiveren. Door stevige ervaring en een goed netwerk binnen de gemeentelijke organisatie en bij talloze bewonersinitiatieven kan zij vraagstukken rond bewonersparticipatie vanuit alle relevante perspectieven bekijken.

Naast het werk is ze vaak op reis, met de zeilboot of op haar geliefde Ducati, meestal op zoek naar lekker eten.

Shakira is bereikbaar via shakira@bureau-graswortel.nl of op 06-24271907

 

 

Souad Hamouchi

Tijdens Souad’s zoektocht naar een afstudeerstage voor haar opleiding Bestuurskunde kwam Shakira op haar pad. Als toekomstige Bestuurskundige kon Souad zich wel vinden in het werk dat Bureau Graswortel deed. Maatschappelijke vraagstukken hebben haar altijd al geïnteresseerd. Souad is een wereldburger uit een kleine stad. Onderdompelen in andere culturen en nieuwe mensen ontmoeten is waar zij van houdt. De wereld rondreizen om inspiratie op te doen is iets wat zij het liefst doet. Souad vindt het belangrijk om haar horizon te verbreden en bij Bureau Graswortel is dat mogelijk. Souad houdt van uitdagingen en durft te doen. Na het afronden van haar stage is Souad blijven werken bij Bureau Graswortel. Men zegt tenslotte: “The only way to do great work is to love what you do”.

Souad is bereikbaar via souad@bureau-graswortel.nl of op 06-57744749

Wij houden van persoonlijk contact. Bel of mail ons gerust!

Jeffrey Grouwstra

Jeffrey is in allerlei opzichten een unieke Graswortelaar. De enige man in de damesclub, maar ook nog eens een voormalig opdrachtgever die zo enthousiast was over Graswortel dat hij pardoes overstapte. Met zijn fotografische achtergrond heeft hij de beeldkwaliteit van Bureau Graswortel in een keer naar grote hoogten gebracht, voor voorbeelden check deze website of de social media.

Zijn hart ligt bij wijken en mensen die de wijk bijzonder maken. Achter elke bewoner vindt Jeff een verhaal dat de moeite van het vertellen waard is. Door zijn jarenlange ervaring bij de woningbouwcorporatie schrikt hij niet terug van hoog opgelopen bewonersconflicten, lastige issues op het gebied van wijkontwikkeling of diverse leefbaarheidskwesties.

Jeffrey is bereikbaar via jeffrey@bureau-graswortel.nl of op 06-57291821

Shalini Jhinnoe

Junior Adviseur bewonersparticipatie en grootstedelijke vraagstukken

Mijn naam is Shalini. Gedreven, enthousiast, durven en flexibel zijn woorden die mij deels omschrijven. Ik heb graag de wens om het milieu zo vriendelijk en plezierig mogelijk te maken en dit gaat me ook goed af omdat ik een positieve instelling heb.

Ik ben Bureau Graswortel ingerold als stagiaire tijdens het afronden van mijn HBO-opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Vanuit mijn opleiding heb ik een brede basis meegekregen over de multidisciplinariteit van maatschappelijke vraagstukken. Niet alleen zien, maar ook de vraagstukken voelen vind ik belangrijk. Als junior adviseur bij Bureau Graswortel zit ik op de juiste plek omdat ik graag actief op pad ga in de wijk op zoek naar de kansen en bedreigingen die een effect hebben op de leefbaarheid van een wijk. “Kan ik niet” komt niet in mijn vocabulaire voor. “Daar ga ik voor”, dat is mijn leus!  

Shalini is bereikbaar via shalini@bureau-graswortel.nl of op 06-10392211

Sofia

Afstudeerstagiair Omgevingswet

Sofia heeft zich als afstudeerstagiaire in 2018 aangesloten bij het team van Bureau Graswortel.  Ze is geboren en opgegroeid ver in het oosten van Nederland, namelijk het hele mooie Enschede. In Deventer is ze haar opleiding Bestuurskunde/Urban Studies gestart. Een opleiding met de focus op ruimtelijke ontwikkeling doordat er gemixte klassen en vakken zijn van de opleidingen Planologie, Stedenbouwkunde en Bestuurskunde. Hierdoor is haar interesse voor participatie ook gaan groeien en met de komst  van de Omgevingswet komen de theoretische kennis en interesse samen. Per toeval bracht de liefde haar naar Den Haag, waar ze zich nu ontwikkelt als Young Urban Professional.

Sofia is bereikbaar via sofia@bureau-graswortel.nl