Op zijn Graswortels….

Bureau Graswortel is een jong, klein bureau van enthousiaste stadmakers, die hebben besloten dat het anders moest. Zakelijker, sneller en een stuk effectiever. Een bureau dat durft aan te spreken, opdrachtgevers, instellingen en bewoners, op eigen verantwoordelijkheid en eigen talenten. We gaan overal aan de slag, van rauw Rotterdam Zuid tot de sjieke Vogelwijk in Den Haag. We leveren maatwerk, omdat netwerken in buurten of straten zich in verschillende fasen bevinden en geen situatie gelijk is. Wat onze methoden en projecten met elkaar gemeen hebben is dat ze altijd een positieve insteek hebben en gebaseerd zijn op waardering van de kennis en kunde van iedere bewoner. Wij zien bewoners van meet af aan als de belangrijkste samenwerkingspartner. Wij geven ze een klein zetje de goede kant uit. Daarna kunnen ze het prima zelf.

Wars van wolligheid, zakelijk en snel

Wij Graswortelaars houden net als bewoners van snelheid en worden moe van langdurige, slepende processen. Wij werken alleen op projectbasis en leveren snel een tastbaar resultaat. Vaak kunnen we na een offerteaanvraag binnen een of twee weken al starten. Onze offerte bestaat uit een heldere, concrete aanpak, meetbare resultaten, een duidelijke planning en een overzichtelijk kostenplaatje. We werken op basis van no cure, no pay: Mocht binnen de gestelde termijn het resultaat niet worden gehaald, dan gaan wij op eigen kosten net zo lang verder tot we er wel zijn. Dit is gelukkig nog niet voorgekomen.

Doeners met bagage

Een achtergrond in sociologie, antropologie, bestuurskunde en jarenlange ervaring binnen gemeente, woningbouwcorporatie en welzijn zorgen ervoor dat wij goed onderlegd aan onze projecten staan. Op deze manier kunnen wij voor ieder taai knelpunt, iedere doelgroep en iedere wijk een op maat gemaakte oplossing ontwerpen.

Nieuwe zakelijkheid

Zakelijke resultaten in plaats van lange procesbeschrijvingen of inspanningsverplichtingen. Bureau Graswortel laat zien dat het anders kan, binnen de deadlines, binnen het gestelde budget met de afgesproken resultaten. Dat maakt ons ook weleens eigenwijs: Wij accepteren niet alle opdrachten of komen soms met een andere oplossing dan een opdrachtgever zelf voor ogen had. Altijd met als doel zoveel mogelijk mensen op inclusieve wijze te laten participeren.

Lastig is leuk!

Bureau Graswortel voelt zich thuis in de stedelijke gebieden waar het schuurt, waar het niet vanzelf gaat en waar de resultaten extra voldoening geven. Het laten participeren van moeilijk bereikbare doelgroepen is onze specialiteit geworden: Met serious gaming, ludieke campagnes of door aanwezig te zijn op de meest wonderlijke vindplaatsen krijgen wij vrijwel alle bewoners aan de praat. Over mantelzorg, herinrichting van een speelplaats, alcoholgebruik onder jongeren of bouwkundige splitsing. Hoe gekker, hoe beter!

Fotocafe Poeldijk

Fotocafe Poeldijk

Samen met de oudste bewoners uit het dorp keken we aan de hand van oude foto's terug in de tijd. Oude verhalen kwamen boven en vormden een brug naar het heden. Voor het centrum van Poeldijk moet een nieuwe Omgevingsvisie worden ontwikkeld. In het kader van de op...

Lees meer
Wethouder deelt de BUURbloemetjes uit!

Wethouder deelt de BUURbloemetjes uit!

Aan de van Essendijk in Ypenburg deelde wethouder Kavita Parbhudayal samen met ons de Buurbloemetjes uit. Bewoners nomineerde meer dan 30 bewoners uit de straat. Veel mooie verhalen, ontmoetingen en vooral veel gezelligheid. Het BUURbloemetje is ingezet om de...

Lees meer