veranderen doe je aan de basis

Shakira van Steenis

Shakira van Steenis is de oprichter en eigenaar van Bureau Graswortel. Van “huis uit” een Niet-Westers socioloog met een fascinatie voor sociale bewegingen en grootstedelijke vraagstukken.

Na jarenlange ervaring in het opbouwwerk in Den Haag is zij Bureau Graswortel gestart met het idee dat bewonersparticipatie beter, sneller, zakelijker en leuker georganiseerd kan worden op een commerciële manier.

Shakira’s hart ligt bij precies die mensen bereiken die niet voor de hand liggen. De mensen die je verbazen, die je vooroordelen doen wankelen en voor spanning en sensatie zorgen. Ze is een kei in het verbinden van mensen, concepten, plannen en middelen en staat bekend om haar directe, doch humoristische stijl. Zij treedt vaak op als nuchtere buitenstaander die de vinger op de zere plek kan leggen, zonder daarmee mensen te demotiveren. Door stevige ervaring en een goed netwerk binnen de gemeentelijke organisatie en bij talloze bewonersinitiatieven kan zij vraagstukken rond bewonersparticipatie vanuit alle relevante perspectieven bekijken.

Naast het werk is ze vaak op reis, met de zeilboot of op haar geliefde Ducati, meestal op zoek naar lekker eten.

Shakira is bereikbaar via shakira@bureau-graswortel.nl of op 06-24271907

 

 

Wij houden van persoonlijk contact. Bel of mail ons gerust!

Sofia Visser

Afstudeerstagiair Omgevingswet

Sofia heeft zich als afstudeerstagiaire in 2018 aangesloten bij het team van Bureau Graswortel.  Ze is geboren en opgegroeid ver in het oosten van Nederland, namelijk het hele mooie Enschede. In Deventer is ze haar opleiding Bestuurskunde/Urban Studies gestart. Een opleiding met de focus op ruimtelijke ontwikkeling doordat er gemixte klassen en vakken zijn van de opleidingen Planologie, Stedenbouwkunde en Bestuurskunde. Hierdoor is haar interesse voor participatie ook gaan groeien en met de komst  van de Omgevingswet komen de theoretische kennis en interesse samen. Per toeval bracht de liefde haar naar Den Haag, waar ze zich nu ontwikkelt als Young Urban Professional.

Sofia is bereikbaar via sofia@bureau-graswortel.nl

Lisa van Steenis

Lisa is het administratief en organisatorisch brein achter Graswortel. De koningin van de facturen, kwitanties, urenregistratie en bestellingen. Maar daarnaast is ze ook nog eens een hele goede opbouwwerker, met haar beroepsroots in het centrum van Rotterdam, dus kun je haar ook tegenkomen bij huisbezoeken en evenementen!
 
Lisa is de oudste, maar ook absoluut de meest avontuurlijke van het team. Fietsen in Suriname of op haar offroadmotor door Engeland, niets is haar te gek. En als klap op de vuurpijl steelt ze ook nog eens de show in het leukste ukeleleorkest van Dordrecht!

 

Bureau Graswortel is gevestigd in het M-gebouw van Bink36 in Den Haag. Kom gerust een keertje langs om verder te praten onder het genot van een kopje koffie. Bel ons even als je bij de receptie staat en wij halen je op!

 

Facebook

Voor het allerlaatste nieuws check je natuurlijk onze Facebook.

E-mail

Mail hier naar ons algemene e-mailadres

Telefoon en e-mail

De telefoonnummers en emailadressen van de verschillende Graswortelaars vind je op de pagina ‘Over ons‘.