veranderen doe je aan de basis

Shakira van Steenis

Shakira van Steenis is de oprichter en eigenaar van Bureau Graswortel. Van “huis uit” een Niet-Westers socioloog met een fascinatie voor sociale bewegingen en grootstedelijke vraagstukken.

Na jarenlange ervaring in het opbouwwerk in Den Haag is zij Bureau Graswortel gestart met het idee dat bewonersparticipatie beter, sneller, zakelijker en leuker georganiseerd kan worden op een commerciële manier.

Shakira’s hart ligt bij precies die mensen bereiken die niet voor de hand liggen. De mensen die je verbazen, die je vooroordelen doen wankelen en voor spanning en sensatie zorgen. Ze is een kei in het verbinden van mensen, concepten, plannen en middelen en staat bekend om haar directe, doch humoristische stijl. Zij treedt vaak op als nuchtere buitenstaander die de vinger op de zere plek kan leggen, zonder daarmee mensen te demotiveren. Door stevige ervaring en een goed netwerk binnen de gemeentelijke organisatie en bij talloze bewonersinitiatieven kan zij vraagstukken rond bewonersparticipatie vanuit alle relevante perspectieven bekijken.

Naast het werk is ze vaak op reis, met de zeilboot of op haar geliefde Ducati, meestal op zoek naar lekker eten.

Shakira is bereikbaar via shakira@bureau-graswortel.nl of op 06-24271907

 

 

Souad Hamouchi

Tijdens Souad’s zoektocht naar een afstudeerstage voor haar opleiding Bestuurskunde kwam Shakira op haar pad. Als toekomstige Bestuurskundige kon Souad zich wel vinden in het werk dat Bureau Graswortel deed. Maatschappelijke vraagstukken hebben haar altijd al geïnteresseerd. Souad is een wereldburger uit een kleine stad. Onderdompelen in andere culturen en nieuwe mensen ontmoeten is waar zij van houdt. De wereld rondreizen om inspiratie op te doen is iets wat zij het liefst doet. Souad vindt het belangrijk om haar horizon te verbreden en bij Bureau Graswortel is dat mogelijk. Souad houdt van uitdagingen en durft te doen. Na het afronden van haar stage is Souad blijven werken bij Bureau Graswortel. Men zegt tenslotte: “The only way to do great work is to love what you do”.

Souad is bereikbaar via souad@bureau-graswortel.nl of op 06-57744749

Wij houden van persoonlijk contact. Bel of mail ons gerust!

Sofia Visser

Afstudeerstagiair Omgevingswet

Sofia heeft zich als afstudeerstagiaire in 2018 aangesloten bij het team van Bureau Graswortel.  Ze is geboren en opgegroeid ver in het oosten van Nederland, namelijk het hele mooie Enschede. In Deventer is ze haar opleiding Bestuurskunde/Urban Studies gestart. Een opleiding met de focus op ruimtelijke ontwikkeling doordat er gemixte klassen en vakken zijn van de opleidingen Planologie, Stedenbouwkunde en Bestuurskunde. Hierdoor is haar interesse voor participatie ook gaan groeien en met de komst  van de Omgevingswet komen de theoretische kennis en interesse samen. Per toeval bracht de liefde haar naar Den Haag, waar ze zich nu ontwikkelt als Young Urban Professional.

Sofia is bereikbaar via sofia@bureau-graswortel.nl

Shalini Jhinnoe

Junior Adviseur bewonersparticipatie en grootstedelijke vraagstukken

Mijn naam is Shalini. Gedreven, enthousiast, durven en flexibel zijn woorden die mij deels omschrijven. Ik heb graag de wens om het milieu zo vriendelijk en plezierig mogelijk te maken en dit gaat me ook goed af omdat ik een positieve instelling heb.

Ik ben Bureau Graswortel ingerold als stagiaire tijdens het afronden van mijn HBO-opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Vanuit mijn opleiding heb ik een brede basis meegekregen over de multidisciplinariteit van maatschappelijke vraagstukken. Niet alleen zien, maar ook de vraagstukken voelen vind ik belangrijk. Als junior adviseur bij Bureau Graswortel zit ik op de juiste plek omdat ik graag actief op pad ga in de wijk op zoek naar de kansen en bedreigingen die een effect hebben op de leefbaarheid van een wijk. “Kan ik niet” komt niet in mijn vocabulaire voor. “Daar ga ik voor”, dat is mijn leus!  

Shalini is bereikbaar via shalini@bureau-graswortel.nl of op 06-10392211

Kenize Oz

Mijn naam is Kenize. Ik ben een enthousiaste oplossingszoeker en community builder. In de rol van community builder steun ik de bouw van verbindingen tussen mensen met verschillende (culturele) achtergronden in dezelfde wijk en stad. Als vrouw met een biculturele achtergrond kan ik mijzelf goed inleven in verschillende perspectieven en ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van interculturele communicatie. Door verblijf in verschillende landen zoals Spanje, Turkije en Italië is ook mijn praktische ervaring telkens weer verrijkt met veelzijdige inzichten. Naast mijn persoonlijke levenservaringen heb ik mijn theoretische kennis over interculturele communicatie en projectmanagement aangevuld tijdens mijn mbo- en hbo-studie. Via verschillende stages heb ik deze kennis weer in de praktijk kunnen brengen.  

 Bij Bureau Graswortel zet ik mij in voor verschillende projecten (en ondersteun ik bewonersinitiatieven) die bijdragen aan een leefbare, gezellig en verbonden wijk en stad. Momenteel werk ik aan het versterkingsprogramma ‘Sterk voor Noord’ in Leidschendam en het BUURbloemetje in Alphen aan den Rijn. Als creatief probleemoplosser heb ik de overtuiging dat er altijd mogelijkheden zijn tot verbetering. Wanneer mensen het hebben over ‘out-of-the-box’ denken, dan zeg ik: “Welke box?”  

Kenize is bereikbaar via kenize@bureau-graswortel.nl of op 06 – 292 33 430 

Lisa van Steenis

Lisa is het administratief en organisatorisch brein achter Graswortel. De koningin van de facturen, kwitanties, urenregistratie en bestellingen. Maar daarnaast is ze ook nog eens een hele goede opbouwwerker, met haar beroepsroots in het centrum van Rotterdam, dus kun je haar ook tegenkomen bij huisbezoeken en evenementen!
 
Lisa is de oudste, maar ook absoluut de meest avontuurlijke van het team. Fietsen in Suriname of op haar offroadmotor door Engeland, niets is haar te gek. En als klap op de vuurpijl steelt ze ook nog eens de show in het leukste ukeleleorkest van Dordrecht!

 

Stagiaire gezocht

Graswortel zoekt een enthousiaste stagiair(e) / afstudeerder om ons team vanaf september te komen versterken. Wat opleiding betreft zijn we niet zo kieskeurig, van bestuurskunde tot social work of juist grafisch ontwerp of marketing. Universitair, HBO en MBO zijn welkom. In onze projecten proberen we zoveel mogelijk disciplines te combineren, dus je hebt altijd iets wezenlijks bij te dragen. Wat we veel belangrijker vinden is dat je bevlogen bent en een passie hebt voor grote steden en hun bewoners. Je krijgt veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen, hele leuke collega’s en een stagevergoeding is mogelijk. Nieuwsgierig? Neem dan contact op met een van ons via deze pagina of mail, bel, app etc..

 

 

Bureau Graswortel is gevestigd in het M-gebouw van Bink36 in Den Haag. Kom gerust een keertje langs om verder te praten onder het genot van een kopje koffie. Bel ons even als je bij de receptie staat en wij halen je op!

 

Facebook

Voor het allerlaatste nieuws check je natuurlijk onze Facebook.

E-mail

Mail hier naar ons algemene e-mailadres

Telefoon en e-mail

De telefoonnummers en emailadressen van de verschillende Graswortelaars vind je op de pagina ‘Over ons‘.