veranderen doe je aan de basis

Bewonersondersteuning: Eerste Hulp Bij Bijna Alles

 

De opkomst van het fenomeen participatiesamenleving vraagt om een nieuw speelveld als het gaat om stadmaken: Meer ruimte voor bewonersinitiatieven bij gemeente en andere professionele instellingen. Die ruimte kan bestaan uit flexibelere regelgeving, financiering of het openstellen van netwerken die tot nog toe niet toegankelijk waren voor de gemiddelde bewoner. Met de ruime ervaring en een groot netwerk binnen de gemeentelijke organisatie kan Bureau Graswortel de afstand tussen beleidsmakers en bewonersinitiatieven flink verkleinen.

 Bewoners zitten over het algemeen vol goede plannen: Van het opzetten van een maandelijkse bingoavond voor Antilliaanse ouderen tot een door bewoners bedacht, geïnitieerd en gedraaid Zorghuis, van een vrijwillige klussendienst tot een sociaal restaurant. Bureau Graswortel zorgt voor hulp bij het schrijven van fondsaanvragen, subsidieverzoeken, business cases tot het opstellen van begrotingen en verantwoordingen. Wij stellen ons grote netwerk onder financiers, overige ondersteuners, gelijksoortige initiatieven en private sponsoren ter beschikking. Wij doen precies en alleen dat wat nodig is, waarmee het initiatief net dat stukje verder kan komen om het weer zelfstandig voort te kunnen zetten.

 Eerste Hulp Bij Organiseren

Vrijwilligersorganisaties kunnen onder het programma “Eerste Hulp Bij Organiseren” bij ons terecht voor praktische ondersteuning bij het realiseren van hun activiteiten: Hulp bij het maken van een website, flyers, opslagruimte, het lenen van een picknickset of partytent, niets is ons te gek.

Bijeenkomst van Eerste Hulp Bij Organiseren