veranderen doe je aan de basis

Online participatie: Ook als je het nog een beetje lastig vindt

 

Steeds meer gemeenten stappen snel over op online participatietrajecten. Dat is te begrijpen: Met relatief weinig moeite en hoge respons, veel transparantie over het proces en een lage tijdsinvestering van bewoners.

Voor veel bewoners is het online participeren echter nog een hele kluif en wordt de drempel om deel te nemen een stuk groter. Hiermee dreigt een nog grotere kloof te ontstaan tussen jong en oud, hoog- en laagopgeleiden, de can’s en de cannot’s.

Verstokte digibeten

Bureau Graswortel investeert daarom veel tijd en middelen in het ondersteunen van ook de meest verstokte digibeten in het online participeren. Van het invullen van een online enquête tot het actief deelnemen aan een Zoommeeting. Wij doen dat door het uitlenen van voorgeprogrammeerde IPads en Chromebooks, het geven van leuke trainingen en cursussen en het inrichten van gebruiksvriendelijke online platforms die gericht zijn op alle bewoners.

Wij werken hierin samen met onze partner Citizenlab: www.citizenlab.co

Het participatieplatform van Citizenlab biedt heel toegankelijke mogelijkheden voor bewoners om deel te nemen aan enquêtes, burgerbegrotingen, online workshops en discussies.